Home > Info-artikelen > Wateroplosbare kurkuma: De nieuwe trend in voedingssupplementen
wateroplosbare kurkuma

Wateroplosbare kurkuma: De nieuwe trend in voedingssupplementen

Kurkuma is een specerij die al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het heeft vele voordelen voor de gezondheid, waaronder ontstekingsremmende effecten en het vermogen om de spijsvertering te verbeteren. Niet voor niets wordt het aangeprezen als een natuurlijke remedie tegen vele kwalen. Maar wist je dat er nu een nieuwe trend is in voedingssupplementen? Wateroplosbare kurkuma is de nieuwe manier om te profiteren van de natuurlijke voordelen die kurkuma te bieden heeft. In deze tekst gaan we in op de voordelen van wateroplosbare (gemicelliseerde) kurkuma in vergelijking met kurkuma poeder.

wateroplosbare kurkuma supplementen


Wat is wateroplosbare kurkuma?

Voor we ingaan op de verschillen tussen wateroplosbare kurkuma en kurkuma poeder, is het belangrijk om te weten wat wateroplosbare kurkuma precies is. Wateroplosbare (gemicelliseerde) kurkuma is een vorm van kurkuma die is opgelost in water, waardoor het sneller en beter door het lichaam kan worden opgenomen.

Micellen en wateroplosbare kurkuma

Kurkuma extract is van nature een vetoplosbare stof, waardoor het niet goed oplost in water, moeilijk te verwerken is in voedingssupplementen en lastig kan worden opgenomen door je lichaam. Wist je dat kurkumapoeder voor nog niet 1% kan worden opgenomen in onbewerkte (poeder)vorm?

Een oplossing hiervoor is het gebruik van micellen. Je lichaam maakt tijdens de spijsvertering zelf micellen aan om moeilijk oplosbare stoffen en vetten te kunnen opnemen uit je voedsel. Micellen zijn kleine, lichaamseigen kogelvormige deeltjes, bestaande uit een buitenste laag van hydrofiele (waterminnende) moleculen met daarbinnen een kern van hydrofobe (vetminnende) moleculen. In een waterige oplossing groeperen deze deeltjes zich om vetoplosbare stoffen heen, waardoor deze stoffen beter oplosbaar worden in water. Het duidelijkste voorbeeld van micellenwerking is die van zeep. Was je je handen met zeep? Dan was je vetten zo van je huid af. Doe je dit zonder zeep, dan zul je merken dat dit niet lukt

Het gebruik van micellen zorgt er dus voor dat het kurkuma extract wateroplosbaar wordt gemaakt en beter opgenomen kan worden door het lichaam. Door de mix van hydrofobe en hydrofiele componenten, worden de micellen gemakkelijker door de celmembranen in het lichaam opgenomen. Het resultaat is een betere beschikbaarheid en werking van het kurkuma extract in het lichaam. De effectieve lichaamsopname van wateroplosbare kurkuma gaat richting de 100%, waar kurkumapoeder nog voor geen procent kan worden opgenomen.

Voordelen van wateroplosbare kurkuma

De voordelen van wateroplosbare kurkuma zijn legio. Ten eerste kan wateroplosbare kurkuma beter door het lichaam worden opgenomen dan kurkuma poeder. Dit komt doordat kurkuma poeder slechts in beperkte mate oplosbaar is in water, terwijl wateroplosbare kurkuma volledig oplost in water. Hierdoor kan het lichaam het beter en sneller opnemen. Een ander voordeel van wateroplosbare kurkuma is dat het minder snel wordt afgebroken in het maag-darmkanaal, waardoor meer werkzame stoffen beschikbaar komen voor het lichaam.

Daarnaast is wateroplosbare kurkuma ideaal voor mensen die moeite hebben met het innemen van kurkuma in poedervorm. Veel mensen vinden de smaak van kurkuma poeder niet aangenaam, of hebben moeite met het verteren van het poeder. Wateroplosbare kurkuma heeft geen uitgesproken smaak en kan gemakkelijk worden ingenomen in de vorm van een drankje.


Conclusie over wateroplosbare Kurkuma

Wateroplosbare kurkuma is een nieuwe trend in voedingssupplementen en biedt vele voordelen ten opzichte van kurkuma poeder. Het wordt sneller en beter opgenomen door het lichaam, is minder snel afgebroken in het maag-darmkanaal en kan gemakkelijk worden ingenomen in de vorm van een drankje. Als je op zoek bent naar een effectieve manier om te profiteren van de voordelen van kurkuma, dan is wateroplosbare kurkuma zeker het overwegen waard. Bezoek onze webshop voor het bestellen van hoogwaardige wateroplosbare kurkuma supplementen en geniet van alle voordelen die kurkuma te bieden heeft!

→ Bekijk onze wateroplosbare kurkuma supplementen

Terug naar overzicht