Home > Info-artikelen > Wereldwijd toenemende interesse en tolerantie
Uni Swiss CBD

Wereldwijd toenemende interesse en tolerantie

De wereldwijde interesse en tolerantie m.b.t. cannabis, hennep en -aanverwante producten blijft alsmaar stijgen. De marktwaarde van marihuana bedroeg in 2018 maar liefst 334 miljard dollar, met meer dan 270 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit geldt voor zowel legale als illegale marihuana. Voor de komende jaren wordt verwacht dat de marktwaarde blijft toenemen dankzij wereldwijde acceptatie, legalisering en toepassingen in diverse producten.

CBD interesse en tolerantie


Wereldwijde legalisatie medicinale cannabis en CBD-producten

De top vijf regionale markten voor cannabis zijn Azië ($ 132,9 miljard), Noord-Amerika ($ 85,6 miljard), Europa ($ 68,5 miljard), Afrika ($ 37,3 miljard) en Latijns-Amerika ($ 9,8 miljard). Meer dan 50 landen over de gehele wereld hebben cannabis(toepassingen) inmiddels (deels) gelegaliseerd. In sommige landen is het gebruik van cannabis voor volwassen zelfs volledig gelegaliseerd. New Frontier Data oprichter en CEO Giadha Aguirre de Carcer merkt op dat legale marihuana wereldwijde proporties heeft aangenomen en dat de consumptie aan het toenemen is. Steeds meer landen en personen veranderen hun standpunt hieromtrent in het voordeel van cannabis.

De steun voor de legalisering van marihuana is in de afgelopen jaren fors toegenomen. De grootste vooruitgang werd in Canada geboekt, daar is medicinale en recreatieve marihuana nu legaal. Maar ook in de Verenigde Staten van Amerika zijn er veel staten die marihuana hebben gelegaliseerd. Globaal gezien zijn er steeds meer landen die hun drugbeleid aan het aanpassen zijn om, in eerste instantie, medicinale marihuana goedgekeurd te krijgen, gezien de vele (gezondheids)voordelen.

De sociale en culturele verandering ten opzichte van het gebruik en toepassen van marihuana en CBD-producten hebben geleid tot een wereldwijde vraag en markt. Hierdoor worden er inmiddels steeds meer toepassingen gevonden en ontwikkeld en wordt er wereldwijd volop (wetenschappelijk) onderzoek gedaan naar gebruik, toepassingen en combinaties. Dit biedt veel kansen en zorgt ervoor dat in Amerika de legale markt inmiddels is uitgegroeid tot 12 miljard dollar en werkgelegenheid biedt aan zo’n 300.000 mensen. Het groeitempo lijkt exponentieel te zijn, dus dit belooft een enorme groei voor de komende jaren!

► Bekijk onze CBD-Producten


Bron: fortune.com
Terug naar overzicht