De 13 beste tips voor een gezonde leefstijl

een gezonde leefstijl

Ben je geïnteresseerd in een gezonde leefstijl? Of wil je jouw levensstijl verbeteren? Op deze pagina ontdek je 13 waardevolle tips om je welzijn te verbeteren en je lichaam en geest in topvorm te krijgen. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om stap voor stap jouw ideale gezonde levensstijl te creëren. In dit overzicht ontdek je hoe je bewuste keuzes kunt maken, hoe je haalbare doelen stelt en kleine veranderingen in je leefstijl doorvoert die op de lange termijn een groot verschil kunnen maken. Een gezonde leefstijl is belangrijk omdat het je kan helpen om je energieker te voelen, het risico op ziektes te verminderen en je gelukkiger en vitaler te voelen. Lees dus snel verder en kijk welke tips voor een gezonde levensstijl jij kunt opnemen in je dagelijkse routine!


Onze 13 bruikbare tips voor een gezonde leefstijl:

 1. Gezonde voeding: De basis voor een gezonde levensstijl
 2. Het belang van een gezond gewicht
 3. Gezond leven met de kracht van water
 4. Lichamelijke beweging: Voel je fit en energiek
 5. Slaap: Onmisbaar voor een uitgerust en gezond lichaam
 6. Stressmanagement: Vind balans en rust in je leven
 7. Persoonlijke hygiëne: Alles lekker schoon en fris
 8. Sociale kring: Omring jezelf met positiviteit
 9. Minder schermtijd: Bevorder je mentale welzijn
 10. Positief denken: Een gezonde mindset
 11. Mindful eten: Geniet bewust van je maaltijden
 12. Buiten zijn: De helende kracht van de natuur
 13. Wateroplosbare voedingssupplementen: Een slimme toevoeging

1. Gezonde voeding: De basis voor een gezonde leefstijl

Gezond leven is gezonde voeding. Dit is belangrijk voor je gezondheid

Je bent wat je eet! Je hoort het vaker, maar het is echt zo. Een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet is de sleutel tot een gezond lichaam. Om je lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft, is het belangrijk om een variatie aan voedingsmiddelen te eten. Eet dus voldoende groenten, fruit, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Probeer eens wat te experimenteren met nieuwe recepten en ingrediënten om je dieet interessant en smakelijk te houden. Vermijd kant-en-klare maaltijden en fastfood. Kies in plaats daarvan voor verse en onbewerkte ingrediënten.

Tips voor een gezonde voeding:

 1. Nodig vrienden uit voor een etentje waarbij iedereen een gerecht meeneemt dat begint met een letter uit het alfabet en met groenten als hoofdingrediënt. Zo proef je allerlei verschillende groenten en ontdek je misschien wel nieuwe favorieten!
 2. Laat iemand in je huishouden verschillende soorten fruit of groenten in kleine stukjes snijden en probeer ze met je ogen dicht te proeven. Zo train je je smaakpapillen en ontdek je wellicht nieuwe smaken die je lekker vindt.
 3. Kies voor een kleurrijk bord en zorg ervoor dat je maaltijd minstens drie verschillende kleuren bevat. Hoe kleurrijker je bord, hoe gevarieerder en voedzamer je maaltijd is. Dit maakt het eten niet alleen gezonder, maar ook visueel aantrekkelijker.

Voeg variatie en kwaliteit toe aan je maaltijden voor een gezonde leefstijl. Verschillende groenten en fruit bevatten essentiële voedingsstoffen die je algehele gezondheid verbeteren. Dit stimuleert gezonder eten en bevordert een bewustere relatie met voeding, waardoor het streven naar een gezonde leefstijl plezierig en voedzaam wordt.


2. Het belang van een gezond gewicht

een gezonde leefstijl is het behouden van een gezond lichaamsgewicht

Een gezond gewicht behouden is niet alleen fijn qua uiterlijk, maar het speelt ook een grote rol in je algehele gezondheid. Overgewicht kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, diabetes en gewrichtspijn. In geval van OVERgewicht is afvallen zeker aan te raden. Aan de andere kant kan ONDERgewicht leiden tot verminderde spiermassa, broze botten en een verzwakt immuunsysteem. Een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging zijn nodig om een gezond gewicht te behouden en de kans op eventuele gezondheidsproblemen te verminderen.

Tips voor het behouden van een gezond gewicht:

 1. Eet op gevoel en luister naar je lichaam. Eet wanneer je honger hebt en stop wanneer je vol zit. Vermijd emotioneel eten.
 2. Vermijd 'diëten': Kies in plaats daarvan voor een evenwichtige voeding die je op lange termijn kunt volhouden.
 3. Wees actief: Zelfs kleine bewegingen gedurende de dag, zoals wandelen of de trap nemen, kunnen helpen bij het beheersen van je gewicht.

Behoud een gezond gewicht voor een gezonde leefstijl. Luister naar je lichaam, vermijd emotioneel eten en kies voor een evenwichtige voedingsaanpak. Voeg regelmatige lichaamsbeweging toe voor een betere gezondheid en verminder gezondheidsrisico's.


3. Gezond leven met de kracht van water

voldoende water drinken hoort bij een gezonde levensstijl

Water is onmisbaar voor een gezonde levensstijl. Het helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren, je huid stralend te houden en je energieniveau op peil te houden. Wist je dat je lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat? Zorg er dus voor dat je gedurende de dag voldoende water drinkt. Ongeveer 2 liter is voor de meeste mensen een goede richtlijn. Vind je de smaak van water saai? Maak je water dan smaakvoller door verse ingrediënten toe te voegen, zoals een schijfje citroen, een takje munt of wat plakjes komkommer. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk suikerhoudende dranken drinkt. Dit geldt ook voor alcohol. Vervang deze door water, kruidenthee of andere gezonde alternatieven voor een positieve invloed op je gezondheid.

Tips voor goede hydratatie:

 1. Maak een bingokaart met verschillende glazen water die je gedurende de dag wilt drinken. Vul de vakjes in zodra je een glas water hebt gedronken en probeer elke dag bingo te halen!
 2. Plaats een fles water op verschillende plekken in je huis of op je werkplek. Elke keer dat je de fles tegenkomt, neem je een slok water en verplaats je de fles naar een nieuwe locatie. Zo blijf je de hele dag door gehydrateerd en in beweging.
 3. Stel grappige en onverwachte alarmen in op je telefoon om je eraan te herinneren dat het tijd is om water te drinken. Gebruik geluiden van een spetterend zwembad, waterdruppels of een waterval om jezelf te motiveren om gehydrateerd te blijven.

Regelmatig water drinken is zeer belangrijk voor een gezonde leefstijl. Het verbetert lichaamsfuncties en de huid. Vind leuke manieren, zoals een bingokaart of herinneringen, om meer water te drinken. Hierdoor blijf je gehydrateerd en verminder je suiker- en alcoholinname voor een gezondere leefstijl. Maak water een prioriteit voor een eenvoudige stap naar betere gezondheid.


4. Lichamelijke beweging: Voel je fit en energiek

zorg voor voldoende lichaamsbeweging om je gezond en fit te voelen

Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Probeer dagelijks minimaal 20 tot 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te krijgen. Dit kan van alles zijn. Wandelen, fietsen, zwemmen, dansen… wat jij wil! Combineer cardio oefeningen met krachttraining om je spiermassa te vergroten en je stofwisseling te stimuleren. Vind een activiteit die je leuk vindt, zodat je gemotiveerd blijft om in beweging te blijven. Overweeg om samen met een sportmaatje te trainen of je aan te sluiten bij een sportclub voor extra motivatie en plezier. Eén of twee keer per week sporten zou al voldoende moeten zijn o je gezonde leefstijl te ondersteunen.

Tips voor voldoende lichamelijke beweging:

 1. Doe de "willekeurige workout": Schrijf verschillende soorten oefeningen op kleine papiertjes en stop ze in een pot. Elke dag, trek je drie papiertjes uit de pot en doe de oefeningen die erop staan. Dit zorgt voor variatie en maakt je dagelijkse workout een stuk spannender!
 2. Bedenk bij elke letter van het alfabet een leuke beweging of oefening, zoals 'A' voor 'armcirkels', 'B' voor 'buikspieroefeningen' of 'C' voor 'cardio-oefeningen'. Werk het alfabet af en je hebt vanzelf een gevarieerde workout!
 3. Zet je favoriete muziek op en dans in je woonkamer of in de tuin. Nodig vooral ook vrienden of familie uit om mee te doen!

Kies dagelijks leuke activiteiten zoals dansen, wandelen of fietsen om je gezonde leefstijl te behouden. Dit verbetert fysieke en mentale welzijn, versterkt spieren, en verhoogt energie. Combineer cardio en krachttraining voor algeheel welzijn. Creatieve methodes zoals de 'willekeurige workout' of dansen op muziek maken bewegen gezond en plezierig. Zo wordt lichaamsbeweging leuk in je leefstijl.


5. Slaap: Onmisbaar voor een uitgerust en gezond lichaam

voldoende slapen voor een goede gezondheid

Een goede nachtrust wordt vaak onderschat, maar is één van de belangrijkste factoren voor je gezondheid en welzijn. Zorg voor een vast slaapritme door elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Probeer dit ook in het weekend aan te houden. Zorg ervoor dat je een rustige en donkere slaapomgeving hebt door je slaapkamer vrij te houden van rommel, stof, elektronische apparaten en storende geluiden. Kun je de slaapkamer goed donker maken? Ook dat kan een positieve invloed hebben op je nachtrust. Zorg ervoor dat je voldoende tijd uittrekt om te ontspannen voor het slapengaan, bijvoorbeeld door een boek te lezen, naar rustige muziek te luisteren of een ontspannend bad te nemen. Probeer te ontdekken welke aanpassingen voor jou werken.

Tips voor een goede nachtrust:

 1. Nodig vrienden uit voor een gezellige avond in je pyjama. Geniet van ontspannende activiteiten zoals het kijken van een film, het spelen van spelletjes of het vertellen van grappige verhalen. Een ontspannen avond met vrienden kan bijdragen aan een betere nachtrust.
 2. Probeer enkele lichte stretchoefeningen of yogaposes in bed uit te voeren om je spieren te ontspannen en je lichaam voor te bereiden op de nacht.
 3. Gebruik je fantasie en bedenk een avontuurlijk verhaal dat je wilt 'beleven' in je dromen. Terwijl je in bed ligt, visualiseer je het verhaal en laat je jezelf meeslepen door je fantasie. Dit kan je helpen ontspannen en in slaap vallen.

Voor een gezonde leefstijl, volg deze slaaptips. Goede nachtrust is essentieel voor fysieke en mentale gezondheid. Reguleer je slaappatroon, creëer een rustige slaapomgeving en ontspan voor het slapen. Dit verlaagt stress, verbetert geheugen en ondersteunt het immuunsysteem. Plan leuke avondactiviteiten voor betere slaap. Visualisatietechnieken kalmeren de geest en bevorderen vredige slaap. Integreer deze gewoonten voor welzijn.


6. Stressmanagement: Vind balans en rust in je leven

Gezond leven: vermijd stress want stress is ongezond

Een gezonde levensstijl draait niet alleen om voeding en beweging, maar ook om het managen van stress. Leer hoe je beter kunt omgaan met stressvolle situaties door middel van ontspanningstechnieken, zoals meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen. Zorg daarnaast voor voldoende tijd voor jezelf en doe regelmatig dingen waar je plezier aan beleeft of waar je echt een passie voor hebt. Het stellen van prioriteiten en het aanleren van effectieve 'timemanagementvaardigheden' kan je ook helpen om stress te verminderen en een gezondere balans in je leven te vinden. Die balans is erg belangrijk wanneer je een drukke agenda en veel verantwoordelijkheden hebt.

Tips voor een goed stressmanagement:

 1. Lachen stimuleert de afgifte van endorfines, die je een goed gevoel geven. Zoek online naar grappige video's, stand-upcomedy of lees een humoristisch boek om jezelf aan het lachen te maken en stress te verminderen.
 2. Zoek een creatieve hobby zoals schilderen, schrijven of knutselen om je gedachten te verzetten en stress te verminderen.
 3. De 'omgekeerde bucketlist': Maak een lijst van dingen die je absoluut niet wilt doen in je leven en lees deze door wanneer je gestrest bent. Dit kan je helpen relativeren en beseffen dat sommige stressfactoren misschien niet zo belangrijk zijn als ze lijken.
 4. Verzamel kleine voorwerpen, foto's of notities die je herinneren aan de dingen waar je dankbaar voor bent in je leven of die je gewoon heel leuk vindt. Wanneer je gestrest bent, open je de doos en herinner je jezelf aan de positieve dingen in je leven om je stemming te verbeteren.

Effectief stressmanagement is van groot belang voor een gezonde leefstijl. Beoefen meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen om kalm te blijven. Zoek humor, uit je creativiteit en koester dankbaarheid voor minder stress en meer welzijn.


7. Persoonlijke hygiëne: Alles lekker schoon en fris

Bij een gezonde leefstijl hoort persoonlijke verzorging en hygiëne om jezelf goed en gezond te voelen

Een goede persoonlijke hygiëne draagt niet alleen bij aan een fris gevoel, maar helpt ook ziekteverwekkers en infecties op afstand te houden. Regelmatig handen wassen, douchen, je tanden poetsen en jezelf goed verzorgen zijn basisgewoonten die iedereen zou moeten hebben. Bovendien bevordert het ook je zelfvertrouwen! Vooral in openbare ruimtes is het van belang om je bewust te zijn van je hygiëne. Zo bescherm je jezelf en anderen.

Tips voor een goede persoonlijke hygiëne:

 1. Maak er een gewoonte van om op bepaalde tijden van de dag je vaste ‘hygiëneroutine’ (zoals douchen en tandenpoetsen) uit te voeren, zoals 's ochtends na het opstaan en 's avonds voor het slapen gaan.
 2. Vervang persoonlijke verzorgingsartikelen zoals tandenborstels, handdoeken en washandjes regelmatig om de ophoping van bacteriën te verminderen.
 3. Wees je bewust van wat je aanraakt in openbare ruimtes en vermijd het aanraken van je gezicht. Zorg er eventueel voor dat je een flesje desinfecterende handgel of alcohol bij je hebt.

Goede persoonlijke hygiëne is cruciaal voor een gezonde leefstijl. Regelmatig handen wassen, douchen, tandenpoetsen en verzorging bevorderen niet alleen frisheid maar ook zelfvertrouwen. Het is belangrijk om vaste 'hygiëneroutines' in je dag op te nemen, zoals 's ochtends en 's avonds. Vervang regelmatig persoonlijke verzorgingsartikelen om bacteriën te verminderen. Bewustzijn van aanraking in openbare ruimtes en gezichtsaanraking vermijden, helpt bij het beschermen tegen ziekteverwekkers. Zo draag je bij aan een gezonde leefstijl, zowel fysiek als mentaal.


8. Sociale kring: Omring jezelf met positiviteit

een gezonde levensstijl is ook fijne, prettige mensen om je heen in je sociale kring

Een sterk sociaal netwerk heeft een positieve invloed op je gezondheid en welzijn. Investeer tijd in het opbouwen en onderhouden van waardevolle relaties met familie, vrienden en collega's. Zoek naar gelijkgestemde mensen die jouw gezonde levensstijl ondersteunen en motiveren. Samen sta je sterker en voel je je sterker!

Tips voor een fijne sociale kring:

 1. Nodig je vrienden uit voor een gezellige avond met een specifiek thema, zoals een 'foute truien'-feest of een 'cultfilm'-avond. Dit is een leuke manier om samen te komen, te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap, terwijl je ook nieuwe mensen kunt uitnodigen om je sociale kring uit te breiden.
 2. Sluit je aan bij een lokale vrijwilligersorganisatie of neem deel aan een goed doel dat je na aan het hart ligt. Dit is niet alleen een geweldige manier om iets terug te geven aan je gemeenschap, maar ook om gelijkgestemde mensen te ontmoeten die dezelfde waarden en interesses delen.
 3. Meld je aan voor een lokale sportclub of hobbygroep om mensen te ontmoeten die dezelfde passies delen. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een hardloopclub, een kookcursus volgen of deelnemen aan een boekenclub. Dit is een uitstekende manier om nieuwe vrienden te maken en je sociale kring uit te breiden.
 4. Organiseer een spontaan uitje met vrienden of familie, zoals een picknick in het park, een strandwandeling of een bezoek aan een lokale bezienswaardigheid. Het onverwachte en avontuurlijke karakter van zo'n uitje kan je relaties verdiepen en zorgen voor blijvende herinneringen.

Een sterke sociale kring is belangrijk voor een gezonde leefstijl. Investeer in waardevolle relaties met familie en vrienden, en deel interesses om elkaar te motiveren voor gezonde keuzes. Dit bevordert zowel je fysieke als mentale gezondheid, essentieel voor een gezonde leefstijl.


9. Minder schermtijd: Bevorder je mentale welzijn

schermtijd verminderen voor een gezonder leven

In het digitale tijdperk waarin we leven, is het gemakkelijk om veel tijd door te brengen met onze smartphones, tablets en computers. Dit noemen we ‘schermtijd’. Te veel schermtijd kan echter leiden tot stress, onrust, slaapproblemen en een verminderd sociaal leven. Probeer je schermtijd te beperken en bewust momenten in te plannen dat je even geen gebruikmaakt van je smartphone, computer of tablet. Besteed die tijd aan leuke activiteiten waar jij je beter door voelt. Breng tijd door met vrienden en familie, ga eventjes sporten of wandelen, ga de natuur in of besteed tijd aan een fijne hobby.

Tips voor minder schermtijd:

 1. Plan één dag per week of per maand in waarop je helemaal geen gebruik maakt van je digitale apparaten. Gebruik deze tijd om te ontspannen, tijd door te brengen met vrienden en familie of om een goed boek te lezen.
 2. Maak van elke maaltijd een telefoonvrij moment. Laat iedereen zijn telefoon in een mandje leggen of in een andere kamer achterlaten, zodat jullie ongestoord kunnen genieten van elkaars gezelschap en het eten.
 3. Stel een dagelijkse limiet in voor je schermtijd, bijvoorbeeld twee uur per dag. Gebruik apps of de ingebouwde functies op je smartphone om je schermtijd bij te houden en jezelf eraan te herinneren om je apparaat weg te leggen als je de limiet hebt bereikt.

Verminder schermtijd voor welzijn in het digitale tijdperk. Stel schermvrije maaltijden in, plan dagen zonder digitale apparaten en beperk dagelijkse schermtijdlimieten voor een gebalanceerd en gelukkiger leven.


10. Positief denken: Een gezonde mindset

positieve gedachten voor een gezonde mindset en een gezonde leefstijl

Een positieve mindset is een krachtig hulpmiddel voor een gezonde levensstijl. Het is makkelijk gezegd, maar probeer je te concentreren op de goede dingen in je leven en wees dankbaar voor wat je hebt. Loop je tegen problemen of uitdagingen aan? Probeer dit dan als een leermoment te zien. Omring jezelf met positieve invloeden en probeer negativiteit en teveel zelfkritiek te vermijden. Een gezonde mindset kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. You can do it!

Tips voor een positieve mindset:

 1. Maak een pot waarin je elke dag een briefje stopt met iets waar je dankbaar voor bent of een positieve gebeurtenis van die dag. Aan het einde van de week of de maand, lees je alle briefjes door om je te herinneren aan al het goede in je leven.
 2. Probeer elke dag een paar minuten te lachen, zelfs als je je niet vrolijk voelt. Lachen heeft een positief effect op je stemming en helpt je om een positievere mindset te ontwikkelen.
 3. Hang inspirerende quotes op in je huis of op je werkplek, of stel een motiverende achtergrond in op je telefoon of computer. Deze visuele herinneringen helpen je om positief te blijven en je te concentreren op het goede in je leven.
 4. Daag jezelf uit om elke dag een compliment te geven aan iemand anders. Dit kan een vriend, collega, familielid of zelfs een vreemde zijn. Door anderen te complimenteren, verspreid je positiviteit en creëer je een prettige omgeving voor jezelf en anderen.

Ontwikkel een positieve mindset voor een gezonde leefstijl. Focus op het goede, waardeer dankbaarheid en leer van problemen. Omring jezelf met positiviteit, vermijd negativiteit. Dit motiveert en helpt doelen te bereiken. Dankbaarheidsbriefjes, lachen, inspirerende quotes en complimenten geven zijn praktische manieren om mentale welzijn, veerkracht en kijk op de toekomst te verbeteren. Maak gezonde keuzes en omarm uitdagingen met vertrouwen.


11. Mindful eten: Geniet bewust van je maaltijden

gezond leven is ook bewust genieten van lekker eten en drinken

Het klinkt misschien wat vreemd, maar mindful eten betekent dat je aandacht besteedt aan je hongergevoel en het gevoel dat je genoeg hebt gegeten. Je bent je bewust van de smaak en textuur van je eten en geniet echt van je maaltijden. Zie het als een bijzonder moment van de dag. Door langzamer en bewuster te eten, kun je beter luisteren naar je lichaam en voorkom je dat je te veel eet. Probeer je tijdens het eten echt alleen met je eten bezig te houden. Vermijd het kijken van televisie, werken of bezig zijn met je telefoon. Neem dus rustig de tijd om aandachtig te eten en ervan te genieten.

Tips voor genieten van je eten:

 1. Eet eens met je andere hand: Door met je niet-dominante hand te eten, word je gedwongen om langzamer en bewuster te eten. Het helpt je om echt te focussen op elke hap en de smaken en texturen van je eten beter te ervaren.
 2. Gebruik eetstokjes: Probeer eens met eetstokjes te eten, zelfs als het geen Aziatische maaltijd is. Dit vertraagt je eettempo en helpt je om bewuster te zijn van wat en hoeveel je eet.
 3. Eet in stilte: Plan af en toe een maaltijd waarbij je in stilte eet, zonder afleiding van televisie, telefoon of gesprekken. Dit helpt je om volledig aanwezig te zijn en je aandacht te richten op je eten, waardoor je meer kunt genieten van elke hap.

Mindful eten is een geode basis voor een gezonde leefstijl. Geniet bewust van maaltijden, luister naar je lichaam en voorkom overeten. Gebruik praktische tips zoals niet-dominante hand gebruiken, eetstokjes en stilte tijdens het eten. Dit bevordert een gezonde relatie met voeding en gewichtsbeheersing.


12. Buiten zijn: De helende kracht van de natuur

buiten in de natuur tijd doorbrengen voor goede gezondheid

Tijd doorbrengen in de natuur kan een positief effect hebben op zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Wie houdt er nu niet van een lekkere wandeling in het bos? Natuur helpt je te ontspannen, vermindert stress en verbetert je stemming. Probeer regelmatig naar buiten te gaan voor een wandeling, fietstocht of bijvoorbeeld een gezellige picknick. Je kunt ook overwegen om een sport of hobby in de natuur te beoefenen. Denk hierbij aan tuinieren, hardlopen, schilderen of vogels spotten. Geniet van de frisse lucht en de schoonheid van de natuur om je heen en ervaar zelf welke positieve effecten dit kan hebben op je algemene gesteldheid.

Tips om de helende kracht van de natuur te ervaren:

 1. Verzamel een groep vrienden of familie en organiseer een speurtocht in het park of bos. Dit is een leuke manier om samen actief te zijn en de natuur te verkennen. Verzin leuke opdrachten, raadsels of vragen over de omgeving om het extra uitdagend te maken.
 2. Houd een dagboek bij waarin je jouw ervaringen in de natuur beschrijft. Noteer wat je ziet, hoort, ruikt en voelt tijdens je wandelingen of andere activiteiten in de natuur. Dit helpt je om bewuster te zijn van je omgeving en je verbonden te voelen met de natuur.
 3. Zoek een rustig plekje in het park of bos en rol je yogamatje uit. Beoefen yoga in de buitenlucht en laat je inspireren door de geluiden, geuren en het uitzicht om je heen. Natuuryoga helpt je om te ontspannen en je nog meer verbonden te voelen met de natuur.

Tijd doorbrengen in de natuur is heilzaam voor je gezondheid en welzijn. Tips zoals speurtochten, dagboeken bijhouden en natuuryoga bevorderen beweging, bewustzijn en ontspanning in de natuur, wat een waardevolle aanvulling is op een gezonde levensstijl.


13. Wateroplosbare voedingssupplementen: Een slimme toevoeging

wateroplosbare supplementen als aanvulling op een gezonde leefstijl

Hoewel een gezond en gevarieerd dieet de basis vormt voor een gezonde levensstijl, kunnen wateroplosbare voedingssupplementen een waardevolle aanvulling zijn. Deze supplementen zijn gemakkelijk op te nemen door je lichaam en kunnen helpen bij het aanvullen van voedingsstoffen die je mogelijk mist. Denk hierbij aan vitamine C, B-vitamines en Omega 3-vetzuren. Let op: voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gezond dieet, maar een aanvulling om je lichaam te ondersteunen in een gezonde levensstijl. Kies je voor extra inname van voedingssupplementen? Zorg er dan voor dat je voor wateroplosbare supplementen gaat. Deze producten worden 5 tot 20x beter en effectiever door je lichaam opgenomen dan traditionele supplementen zoals pillen, capsules, oliën en poeders. Daarnaast bevatten ze alleen natuurlijke ingrediënten en geen schadelijke of synthetische toevoegingen. Je krijgt dus alleen binnen wat je nodig hebt!

Tips voor gebruik wateroplosbare supplementen:

 1. Voeg je wateroplosbare supplementen toe aan een heerlijke smoothie met vers fruit en groenten.
 2. Voeg supplementen toe aan je waterfles: Geef je water een gezonde twist door een wateroplosbaar supplement toe te voegen aan je waterfles.
 3. Gebruik wateroplosbare supplementen als ingrediënt in je favoriete gezonde recepten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van vitamine C-druppels aan je zelfgemaakte mueslirepen of het mengen van Omega 3-druppels door je havermout.
 4. Zet je wateroplosbare supplementen op een zichtbare plek in je keuken of op je bureau, zodat je er dagelijks aan wordt herinnerd om ze in te nemen. Maak er een gewoonte van om je supplementen in te nemen tijdens een vast moment van de dag, bijvoorbeeld tijdens je ontbijt of vlak voor je gaat slapen.

  Begin vandaag nog met jouw gezonde levensstijl

  tips voor een gezonde levensstijl

  Nu je alle informatie en handige tips hebt om aan de slag te gaan met jouw gezonde leefstijl, is het tijd om in actie te komen! Vergeet niet dat het creëren van een gezonde leefstijl een proces is (met ups en downs) en geen eindbestemming. Neem rustig de tijd. Sta jezelf toe om te leren, te groeien en je aan te passen aan de veranderingen die je doormaakt. Onthoud: kleine veranderingen leiden tot grote resultaten. Sta open voor nieuwe ervaringen, leer van je fouten en vier je successen, hoe klein ze ook zijn.

  Zorg ervoor dat je jezelf omringt met fijne vrienden, familie en gelijkgestemden die je zullen aanmoedigen om je doelen te bereiken. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen, maar zie ze als kansen om te leren en sterker van te worden. Maak een persoonlijk actieplan en stel realistische, haalbare doelen voor jezelf. Wees niet bang om je plan een beetje aan te passen wanneer dat nodig is. Bepaal zelf je tempo en de richting die je op wilt.

  Succes met jouw gezonde leefstijl!

  Uni Swiss wateroplosbare voedingssupplementen

  Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water.

  Olie en vetachtige stoffen lossen niet op in water. De vetachtige stof blijft op het water drijven en mengt niet. Dit geldt ook voor vitamines en voedingssupplementen. Omdat je lichaam voor het grootste gedeelte uit water bestaat, is het logisch dat je lichaam moeite heeft met de opname van actieve ingrediënten uit vette of vetachtige stoffen uit voedsel en voedingssupplementen. De prijswinnende MyCell Enhanced Technology® lost dit probleem op en zorgt voor een lichaamsopname tot wel 99%.

  Meer lezen